Fasadrenovering och byggnadställning.

Fasadrenovering och alternativ att montera byggnadsställning.
Exempel på utförande av så kallad Stockholmsställning.

Man ska ha en trygg arbetsplats när man utför en fasadrenovering.

För att man ska kunna arbeta med fasadputsning på ett bra och tryggt sätt krävs en säker fasadställning monterad. Där vi själva inte bygger byggställning vid egen entreprenad låter vi alltid ett certifierat ställningsföretag montera vår byggnadsställning. Vi vill att alla ska vara trygga på sin arbetsplats och samtidigt kunna utföra ett korrekt fasadarbete. En bra byggnadsställning som underlättar är direkt avgörande för att kunna utföra en fasadrenovering.

Går man tillbaka lite i tiden så bestod dom äldre byggnadsställningarna av massiva stålrör och tjocka byggplank. Dessa så kallade Burtonställningar hade skruvkopplingar för att hålla ihop stålrören i byggnadsställningen. Dom var flexibla att bygga men tunga att arbeta med. Det är inte så ofta man ser den här typen av byggnadsställning längre. Självklart så använder vi oss av stålställningar även i dag. Denna typ av ställningar har en annan konstruktion som gör det enklare och säkrare att använda.

Fasadrenovering i Stockholms innerstad.

Ett uttryck som man hör i bland är Stockholmsställning vilket innebär att man bygger fasadställningen så att man kan gå under ställningen på trottoaren likt en tunnel under fasadrenoveringens gång. Ett bra typexempel är som bilden ovan visar. Nu är det ju inte bara i Stockholm eller i innerstaden man bygger enligt denna konstruktion med byggnadsställningar.

Denna variant av att bygga en ställning är ett utmärkt sätt för att inte stoppa upp eller förhindra passage. Framför allt för dom boende men även för dom som bara passerar under på trottoaren ska kunna göra detta tryggt. Det kan även finnas butiker i fastigheten och där vill man inte störa deras kunder för besök. Men framför allt så är säkerheten något som vi sätter först. Säkerhetsarbete kan omfatta skydd för om något skulle falla ned men också för dom murare som befinner sig på byggnadsställningen.

Byggnadsställningar av aluminium. Säkra och stabila.

I dag så består många byggnadsställningar av lätta aluminiumprodukter. Detta gör det också säkrare och  lättare vid hantering som exempelvis att bygga och även att transportera till och från olika arbetsplatser.

       

Rullställning och mindre fasadarbete.

Vid mindre typer av fasadmålning går det alldelses utmärkt att använda sig av en rullställning som man kan flytta runt fastigheten vid behov. Dessa ställningar kan förankras i vägg och brukar normalt även ha så kallade stödben som extra säkerhet.

Skylift.

Skylift är en variant av en flyttbar vagn och en teleskoplik arm med en korg längst ut. Enkelt att flytta runt vid goda markförhållanden. Perfekt för snabba arbeten eller där man inte vill eller kan ha en byggnadställning monterad. Dessa modeller kräver också ett bra underlag för att kunna räknas som säker anser vi.