Fasadtvätt.

Att rengöra fasaden.

När nattfrosten försvunnit  så startar säsongen för fasadtvättning .Tvättning av fasaden har sin säsong under vår, sommar och höst. Att rengöra husets fasad handlar om mer än att bara få en yttre fasad som ser bra ut.

Ökad livslängd genom fasadrengöring.

Att tvätta fasaden handlar inte bara om att få en ren och fräsch yta. Det är också en investering i husets långsiktiga hållbarhet. Smuts, alger och mögel kan över tid skada fasadens material vilket kan leda till kostsamma reparationer om det ignoreras. Fasadrengöring skyddar mot dessa skadliga element och förlänger därmed fasadens livslängd.

En fasad fri från smuts.

En fasadtvätt hjälper både till med att fräscha upp fasaden och ger samtidigt ett välmående hus fritt från smuts och påväxt. Med fasadtvättning får du också ett mer attraktivt boende med en ren och fin fasad.

Föroreningar och påväxt.

Missfärgning och smuts beror oftast på olika föroreningar från vår luft. Det här kan i sin tur skapa fukt som är en perfekt grogrund  för påväxt av olika slag. Påväxt kan hålla mycket fukt som orsakar frostsprängningar under vintertid . Då tänker vi särskilt på putsade fasader.

Fasadtvätt och metoder.

Vanlig metod är att man applicerar ett kemiskt medel som löser upp smuts och tar död på påväxt som alger och liknande. Efter applicering låter man medlet verka för att sedan sköljas av med varmvatten tillsammans med högtryckstvätt. Högtryckstvättning sker alltid med försiktighet  och anpassas efter underlag. Till sist så eftersköljs fasaden med vatten.

Kan man tvätta alla fasader?

Dom flesta typer av fasader kan tvättas men vissa material är känsligare än andra. Är du i behov av fasadtvätt är du välkommen att kontakta oss för en kontroll av din fasad.

Säkerheten först.

Fasadtvättning kan ibland vara ett krävande arbete särskilt om fastigheten har flera våningar. Använd alltid lämplig skyddsutrustning inklusive handskar och skyddsglasögon. För höga eller svårtillgängliga områden överväg att anlita professionell hjälp för att undvika olyckor och säkerställa att varje del av fasaden får nödvändig rengöring.

Använd professionella rengöringsmedel.

Vid fasadtvätt är det klokt att använda professionella rengöringsmedel som är anpassade för att vara effektiva utan att skada fasadmaterialen. Detta minimerar risken för oavsiktliga skador och säkerställer att tvättprocessen är så effektiv som möjligt.

När en fasadtvätt inte räcker till.

När det inte räcker med en fasadtvätt för att få tillbaka något av fasadens tidigare lyster måste man i dom flesta fall måla om sin fasad. Ny färg på fasaden gör underverk för husets helhetsintryck. Som fasadspecialister kan vi även erbjuda att måla om huset med målarfärg eller alternativt applicera ett nytt ytskikt av fasadputs om det är ett putsat hus. Oavsett fasadmaterial så hjälper vi dig. Vi är specialister på alla typer av fasadrenovering i Stockholm.

Fasadspecialisten.se


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med att utföra dräneringarbete? Kontakta oss redan idag. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.