Skorstensskydd.

Montera en skorstenshuv.

Det är viktigt att tänka på hur en skorsten används i dag. Skillnaden är ofta stor. I ett hus där det eldades tidigare med ved, kol eller koks som regelbundet värmde upp murverket och torkade ut regnvatten och fukt i skorstenen.

I ett hus där man kanske endast trivseleldar några enstaka gånger under året torkar inte murverk upp på samma sätt som tidigare. Det här kan leda till problem på sikt om man inte har en monterad skorstenhuv.

Om husets skorsten inte är skyddad kan det också leda till väta och fuktighet tränger ner i husets skorsten. Ett skorstensskydd hjälper till att skydda din skorsten mot snö, regn och andra typer av nederbörd som kan tränga ner i skorstenen och orsaka kondens, frostsprängningar och andra skador.

Del av husets ventilation.

Fukt och väta som inte torkar upp på ett bra sätt kan hjälpa till att skapa en grogrund för mögel och annan påväxt som trivs i fuktiga miljöer.

Det är lätt att glömma bort att skorstenen är ofta en viktig del av ventilationssystemet i ditt hus. Har man då fått påväxt av olika mögel och svamp i husets ventilationskanaler är detta naturligtvis inte bra.

Genom att installera en skorstenshuv förhindrar du att yttre element tränger in i skorstenen och påverkar dess funktion. Detta är särskilt viktigt för att upprätthålla ett effektivt och säkert ventilationssystem i hemmet.

Skydd mot fågelbo.

Fåglar har en tendens att bygg bo i skorstenar och kan täppa till kanaler om det vill sig illa. För att förhindra detta kan ett monterat ett skorstensskydd  kompletterat med fågelskydd vara en bra lösning för att säkerställa att luft kan cirkulera fritt genom skorstenen utan problem.
När man väl har ett fågelbo i skorstenen kan det bli problem för många fastighetssägare.

Fågelbo kan stänga till både rökkanaler och ventilationskanaler. Förutom dålig funktion så kan det bli kostsamt att rensa och städa ur kanaler från gamla fågelbon och annat skräp.

Få ett optimalt skydd för husets skorsten.

En skorstenshuv är ett viktigt tillbehör för att skydda din skorsten från skador som orsakas av väder och olika typer av miljöfaktorer. När det kommer till att montera en skorstenshuv är det bästa alternativet  att välja ett skräddarsytt  skorstensskydd för just din skorsten.

Att montera en skorstenshuv är en väl investerade pengar för att säkerställa att din skorsten är skyddad från skador Så om du är orolig för skador och funktion på din skorsten eller om du vill förebygga eventuella skador på din skorsten så är det en bra idé att låta montera ett måttanpassat skorstensskydd på din skorsten.

Vi gör det enkelt för din skorsten.

Dom absolut flesta skorstensskydd är tillverkade så att de är öppningsbara på ett enkelt sätt. Antingen så kan man skjuta bort eller vika upp kåpan vid sotning eller reparation. Det kan öppnas från långsidan eller från kortsidan beroende på konstruktion och skorsten.

Utöver den praktiska funktionen så bör man även tänka på färgval och utformning av skorstensskyddet så att det passar in i  husets övriga stil och formgivning. En bra passande design och färgval av ditt skorstensskydd kan också bli en snygg detalj för husets tak.

En årlig inspektion och eventuell rengöring är viktigt för att förlänga huvens livslängd och se till att den fortsätter att erbjuda optimalt skydd. En välskött skorstenshuv är nyckeln till ett långsiktigt fungerande skydd som hjälper till att förebyggan oönskade skador.

Fasadspecialisten.se


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med att montera ett nytt skorstenskydd? Kontakta oss gärna. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.