Takpapp och underhåll.

Låt oss underhålla din takpapp.

Ett löpande underhåll av ditt papptak ökar livslängden betydligt. Det kan vara svårt att säga exakt hur länge man ska vänta innan man utför ett underhållsarbete på sitt papptak. En bra riktlinje är att ca 10-15 år bör ett nytt papptak klara av att hålla sig hel och funktionell. Nu kan tiden variera hur ofta ett underhållsarbete måste utföras. Att utföra egna regelbundna kontroller som talar om status av sitt papptak är något vi alltid rekommenderar.

Förläng livslängden på din takpapp.

Takpapp som ytbeläggning ger ett bra resultat som håller länge med rätt underhåll. Takpapp ger också ett färdigt resultat med låg vikt och fungerar utmärkt vid tak som har låg vinkel. Vissa konstruktioner klarar inte heller av tunga material som exempelvis betongtegel. Här kommer material som takpapp och även takkonstruktioner av plåt att vara ett bra fungerande alternativ.

Låt oss ge ditt tak ett nytt liv med rätt underhåll.

Ett papptak som börjat bli gammalt och fått ett uttorkat utseende kan man väcka till nytt liv med rätt underhållsprodukt. Ett gammalt och uttorkat tak bestående av papp bör först behandlas med en asfaltprimer innan man applicerar takmassa. Takmassa och även primer påförs med roller eller takborste. Ett papptak med ny takmassa ger ett svart lite blankt utseende i början för att sedan oxidera och slutligen ge ett matt svart utseende.

Generellt utförande.

Man börjar med att borsta bort och rengöra takpappen från påväxt och smuts. Sedan behandlas ytan med asfaltprimer. När påförd asfaltprimer har fått torkat ordentligt är det dags att stryka på takmassa. Detta arbete ska utföras vid torra väderlag. Det ska heller inte vara för kallt utan en varm sommardag har den bästa temperaturen för detta arbete.

         

Behöver du hjälp med denna tjänst. Hör av dig till oss.

Välkommen till oss.