Silikatfärg.

Fasadputs - målad med silikatfärg.

Fasadrenovering och silikatfärg.

Silikatfärg är en typ av fasadfärg som är känd för sin långa hållbarhet. Denna färg är även UV-beständig och står sig bra emot skiftande väder. Silikatfärg är lämplig för målning av fasader på både nya och gamla byggnader.

Målar man med silikatfärg får man en typ av färg som är gjord av naturliga mineraler och som har en mängd fördelar jämfört med andra typer av färger.

Det är viktigt att notera att silikatfärg kan innehålla olika ämnen beroende på tillverkare och den specifika produkt man har valt att måla med. Det är därför alltid bäst att läsa på förpackningen eller kontakta tillverkaren för att få en lista över exakta innehållsämnen om så önskas.

En silikatfärg har en väldig god ånggenomsläpplighet och tillåter att fasaden kan ”andas” vilket förhindrar i sin tur att fukt och väta stängs inne bakom färgskikt. Egenskaper som dessa hjälper till att få en välmående fasad och samtidigt förlänga livslängden av din fasadputs.

Vilken färg ska man välja?

När man har en putsad fasad och planerar att måla om fasaden finns det flera olika typer av  färger att välja mellan. En lämplig typ av färg kan vara silikatfärg för din fasad. Silikatfärg går också att få i dom flesta kulörer enligt NCS –  färgsystem.

På vilka underlag passar silikatfärg?

Silikatfärg passar bäst för relativt starka mineraliska underlag som exempelvis kalk och cementputs, tegel och även betongunderlag. En av de framstående egenskaperna hos silikatfärg är dess förmåga att skapa en kemisk förening med underlaget.

Den kemiska kopplingen med mineraliska material gör silikatfärg särskilt motståndskraftig mot olika typer av klimat över tid. Detta är i kontrast till filmbildande färger som endast har vidhäftning mer ytligt på ytan.

Silikatfärg och kalkputs.

I viss mån finns det lite delade åsikter om silikatfärg passar till en fasadputs i ren kalkputs medan andra tycker att det går alldeles utmärkt. Fråga alltid en expert på området innan du beslutar dig för att måla om din kalkputsade fasad. Det är mycket viktigt att inte få fel färg på husets putsade fasad.

Fasadrenovering som håller i årtionden.

Vid en fasadrenovering kalkylerar man för lång sikt. För årtionden vill man ha en fasadfärg som skyddar mot väderpåverkan som kan skifta snabbt och kraftigt mellan olika väderstreck. Med ett intakt och starkt ytskikt så klarar husets fasad av detta under en lång tid. Att välja rätt typ av fasadfärg är därför mycket viktigt och lönar sig i längden.

Förberedelse av underlaget.

Innan appliceringen av silikatfärg är noggrann förberedelse av underlaget avgörande. Det inkluderar rengöring från smuts och lösa partiklar samt reparation av eventuella skador. En jämn och väl förberedd fasad före målning ökar färgens vidhäftning och förlänger dess livslängd.

Det är inte alltid så lätt att veta i vilken ordning en renovering ska utföras. Vad börjar man med? Och vilket moment passar bäst att avsluta med? Vad gör vi om något oväntat uppkommer? Det är lätt att det blir en del frågor inför en kommande fasadrenovering.

De yttersta skyddet.

Silikatfärg sticker ut när det gäller att möta de krav som ställs på fasadfärg. Dess väderbeständiga egenskaper gör den idealisk för att stå upp mot extrema temperaturer, regn och UV-strålning. Resultatet är en långsiktig hållbarhet som behåller sin kulör och skyddande kvaliteter över tid.

Väderbeständighet och långsiktig hållbarhet.

Fasadfärg utgör det yttersta skyddet av din fasadputs. Utöver det vill man ju även få ett estiskt vackert utseende av husets fasad. Ett helt och fint hus som helt enkelt består en lång tid framöver.

Ge ditt hus fasadrenovering som består.

Vi på Fasadspecialisten.se har kunskapen och med erfarna hantverkare erbjuder vi flertalet hantverkstjänster utöver fasadrenovering Stockholm med silikatfärg.

Fasadspecialisten.se


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med att måla om husets fasad med silikatfärg? Kontakta oss redan idag. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.