Montera ett entrétak

Ett entrétak ger ett bra skydd för din ytterdörr.

Att montera ett entrétak över ytterdörren är ett utmärk sätt att skydda ytterdörren från väder och vind av olika slag. Ett entrétak hjälper till att hålla regn och annat ruskväder  borta från ytterdörren och ser till att hindra din ytterdörr från att bli blöt och fuktigt.

Din ytterdörr har en tuff tillvaro.

Utan skydd kan det leda till att ytterdörren riskerar att utsättas för skador så som trä som blir fuktskadat, färg som flagar  och även försämrad isolering. Vill det sig illa så kan även en fuktig dörr slå sig. Det vill säga att ytterdörren kan bli skev eller svälla upp och som i sin tur gör att din ytterdörr kan bli svår att både öppna och stänga.

Det finns många fördelar.

En annan fördel med att ha ett skärmtak är att det gör det möjligt för dina gäster att undvika att bli blöta av regn och rusk medan man väntar på att få kliva in genom entrédörren.

Utöver den praktiska funktionen.

Vill man göra sin entré mer välkomnade är det ett utmärkt sätt att montera ett nytt entrétak. Har man inte haft någon typ av skärmtak alls över ytterdörren kan det skapa en känsla av att något saknas. Ett entrétak förebygger detta intryck.

I bland vill man också byta ut det befintliga entrétaket som redan sitter monterat. Det kan vara gammal och slitet och man vill passa på att förnya sin entré med ett nytt snyggt entrétak.

Få en inbjudande entré.

Din entre är det första som besökare lägger märke till när de besöker ditt hem. Ett snyggt entrétak kommer att göra en stor skillnad för helhetsintrycket av din entré.

Välj ut ditt nya entrétak med omsorg.

Det finns många olika typer av entrétak att välja mellan som är tillverkade i varierande material men dom vanligaste är ändå trä, aluminium och glas samt entretak tillverkade i plåt.

Råd och tips för att välja entrétak.

Ett bra sätt är att jämföra olika alternativ och material för att se vilken typ av entrétak som passar bäst för just ditt hus och dina önskemål. Oavsett vilket material man väljer så bör man tänka på att varje material har både för och nackdelar. Vissa typer av material kan kräva underhållsarbete medan andra material är mer eller mindre underhållsfria.

Många av dessa skärmtak är för det mesta redan klara för att montera direkt över din ytterdörr vid leverans med endast ett enklare monteringsarbete som behövs. Det finns naturligtvis mer avancerade konstruktioner som då också kräver en professionell montering av husets nya entretak.

Entrétak som passar in husets stil.

När man väljer ut ett entrétak är det viktigt att ta hänsyn till både husets arkitektur och ytterdörrens utseende. Det finns många olika färdigtillverkade skärmtak att välja mellan.

På ett modernare hus väljer man troligen ett entrétak med ett modernare utseende, medan man på ett äldre hus kan välja ett mer tidstypiskt entrétak som passar in i huset stil och miljön.

Bor man exempelvis i ett äldre trähus och man inte hittar något färdigt entrétak som man tycker passar in i fastigheten kan man bygga ett eget entrétak. Med en bra ritning och lösvirke är det möjligt att skapa ett vackert entrétak som passar bäst till ditt hus.

Sammanfattningsvis är ett entrétak ett utmärkt sätt att skydda din ytterdörr från olika väderförhållanden. Ett  snyggt passande entrétak kommer att göra en stor skillnad för utseendet på din entre och göra den mer välkomnande. Det kommer också att bidra till att förbättra helhetsintrycket på ditt hus.


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med att montera ett entrétak över din ytterdörr? Kontakta oss gärna. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.

Fasadspecialisten.se
Vi utför fasadrenovering i Stockholm.