Ädelputs.

Ädelputsning - stänkputs i vit kulör i Stockhom.

Ädelputs vid fasadrenovering och nyproduktion.

Ädelputs är en ytskiktsputs som används som det yttersta fasadmaterialet av en putsade fasad. Denna ytskiktsputs använder man vid fasadrenovering av redan putsade fasader men även också vid nyproduktion. Ädelputs finns i dom flesta kulörer och är en genomfärg typ av ytskiktsputs.

Fasadmaterial som ädelputs är en vanlig typ av ytskiktsputs som används ofta för att förnya och färga om putsade fasader. Det finns många putsade fastigheter som har ädelputs och ger ett tidlöst och vackert utseende i årtionden.

Från villa till flerfamijshus.

Fastigheter med ädelputs som fasadputs behåller ofta sitt tidlösa och vackra utseende under långa perioder.

Fasadrenovering av äldre fasader.

Det är viktigt att undersöka vilken typ av ytskiktsputs alternativt färg som redan sitter på den befintliga fasaden när det handlar om en fasadrenovering av en äldre fasad.

Ädelputs är en oorganiskt genomfärgad ytskiktsputs.

Ädelputs är kanske inte är det optimala valet av material för just din fasad så låt alltid en fasadspecialist hjälpa till med att fastställa hur du bör renovera din äldre fasad. Alla typer av färger och puts passar tyvärr inte till varandras egenskaper. Vid nyproduktion har man naturligtvis en större frihet att välja material redan från början.

För att utföra en framgångsrik fasadrenovering av redan putsade fasader är det viktigt att undersöka den befintliga fasadputsen. Om man gör felaktiga val kan det resultera i att fasaden förlorar sin funktion och påverkar hållbarheten negativt. Därför är noggrannhet och kunskap om det befintliga materialet och dess egenskaper avgörande för att uppnå önskat resultat vid en hållbar fasadrenovering.

Val av rätt renoveringsmetod.

Att välja rätt renoveringsmetod är lika viktigt som att förstå det befintliga materialet. Beroende på fasadens skick och egenskaper kan olika metoder vara mer lämpade. Det är här hållbarhet blir en central aspekt. Att prioritera metoder och material som främjar långsiktig hållbarhet är inte bara miljövänligt utan säkerställer också att fasadrenoveringen inte behöver upprepas i förtid.

Fasadputs med många olika strukturer.

Man kan applicera ädelputs med många olika typer av metoder men den vanligaste  är nog troligen stänkputsning. Puts sprutas på fasadytan med trattpistol alternativt en speciell typ av slangutrustning som fungerar som putsspruta. Båda dessa metoder ger ett knottrig utseende som ytskiktputs och är en uppskattad metod att använda av många fastighetsägare vid fasadputsning.

Att applicera ädelputs på fasaden kräver dock både yrkesskicklighet och kompetens inom fasadrenovering av putsade fasader. Vår expertis säkerställer korrekt applicering av ädelputs på ditt hus fasad. Vi hjälper även till med att välja den bästa ädelputsen som passar fastighetens specifika behov.

Fasadrenovering utförd i Stockholm med traditionell ädelputs.       Utförd ädelputsning i stänkputsat utförande.

Välkända fasadmaterial med historia.

Ädelputs som den ser ut idag kom till vid 1950 talet och blev ett vanligt fasadmaterial. Dom flesta ädelputser innehåller krossad dolomit i olika graderingar, kalk, cement, glimmer och pigment. Glimmer är som det låter, den del i fasadputsen som glimrar till i vissa solljus. Denna typ av fasadputs har lång livslängd och ger ett bra skydd åt husets fasad.

Vackra fasader med ädelputs.

Namnet ädelputs som fasadmaterial har också blivit ett samlingsnamn för bla  stänkputs, rivputs, spritputs samt slamningsputs. Ädelputs skapar ett naturligt levande utseende som också är omtyckt.

Ädelputs är ett tidlöst och hållbart fasadmaterial som har använts som ytskiktsmaterial i många år. Eftersom det finns att tillgå i många olika färger så går det ganska lätt att anpassa efter egna önskemål.

Naturliga fasadmaterial.

Ädelputs är mer eller mindre baserat på naturmaterial och är helt diffusionsöppet vilket gör att fasadputs kan andas och tillåter så kallad fuktvandring ut och in i fasadputsen. Detta gör att fukt och väta som trängt in i fasadputsen även kan torka ut.

Har du ett befintligt hus med ädelputs?

Behöver din fasadputs dessutom en översyn av professionella hantverkare så finns rätt typ av kompetens hos oss. Med stort engagemang och passion för hantverket som murare utför vi fasadrenoveringar i Stockholm och omnejd med ädelputs.

Fasadspecialisten.se


Intresseanmälan.

Behöver du hjälp med fasadrenovering i Stockholm med ädelputs? Vi hjälper er gärna. Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Din intresseanmälan.