Plåtbeslag och deras funktion ska säkerställas.

Viktiga byggnadsdelar på din fastighet.

Plåtbeslagen är andra viktiga byggnadsdelar på ett hus man bör titta över när man är på väg att utföra en fasadrenovering. Fönsterbleck ska exempelvis ha rätt djup i från fasaden så att vattnet kan droppa av utan att hamna på fasaden och ska naturligtvis inte ha bakfall så det samlas vatten i bakkant på fönsterblecket.

Vi tycker det är viktigt att notera att plåtbeslag inte bara har en funktionell roll utan också kan bidra till att förändra helhetsintrycket av ditt hus genom deras färg och design. Om du behöver professionell hjälp med dessa anpassningar är vi redo att ta itu med uppdrag i Stockholm och närområden.

Avleda vatten på rätt sätt.

Hängrännor och stuprör ska fungera som det är tänkt och inte ha något läckage. Man vill inte ha vatten i från läckande plåtbeslag som rinner ut på fasaden i onödan. Detta kan skapa fula missfärgningar och även frostsprängningar under vintertid och förstöra utseende och funktion även på en nyligen utförd fasadrenovering.  Man bör även rensa ur hängrännor och stuprör från grenar och löv och annnat skräp med jämna mellanrum så det inte orsakar stopp i vattenavrinningen som gör att vatten kan svämma över i ställer för att ledas bort. Att gå en husesyn mellan varven och kontrollera att hängrännor och stuprör inte har något läckage tycker vi borde vara en del av det förebyggande underhållet.

   

Plåtbeslag för många olika ändamål.

Det finns många olika plåtbeslag på en fastighet vare sig det är en mindre villa eller ett stort flerfamiljshus. Alla har en viktigt funktion att fylla. Därför är det klokt att ta itu med underhållet av plåtdetaljerna på ett ansvarsfullt sätt för att säkerställa att fastigheten förblir både funktionsduglig och estetiskt tilltalande över tid.

Många plåtbeslag klarar sig med ett enklare underhållsarbete så som målning medans andra har blivit rostiga och gått hål på. Dessa måste man byta ut.

       

Plåt som material har en viktigt roll i alla fastigheter.

Plåt har många användningsområden inom byggnation och att lägga sitt tak i plåt har blivit mycket attraktivt för många. Det är lätt att förstå varför. Ett plåttak har låg vikt. Det är tätt och hållbart dessutom hjälper det till att skapa ett snyggt helhetsintryck av fastigheten. Har man en takkonstruktion som inte klarar att bära vikten av ett tyngre tegeltak är plåttaket ett mycket stakt alternativ.  Det finns många färdiga typer av takmaterial i plåt som man kan välja melllan. Den vanligaste modellen är nog den korrigerade modellen av takplåt men det finns massor av utförande i plåt av olika tegeltalksliknande form i flertalet färgvariationer.

Yttertak av plåt.

Plåttaket ger dig ett yttertak som är hållbart och motståndskraftigt mot vårat nordiska klimat. Den moderna plåtindustrin har tagit fram nya moderna plåttak med snygga utseenden och som samtidigt påminner om riktiga tegeltak. Ser man på nära håll så ser man ju naturligtvis att det inte är ett riktigt tegeltak men detta behöver inte alltid vara till ondo då flertalet av dessa tak har en snygg och vacker design.

Har man ett yttertak som är enbart belagt med takpapp så finns det också möjlighet att lägga ett nytt plåttak direkt ovanpå. Det första man måste göra är att kontrollera det befintliga takets kondition innan man går vidare.

Tänker man försöka göra arbetet själv så ska man alltid följa tillverkarens rekommendationer för montering. Vissa arbeten kanske inte låter så krångligt att utföra men har man ingen branschvana och dessutom också behöva arbeta på hög höjd så blir arbetet genast mycket mer komplicerat. En viktig regel är att aldrig ge avkall på säkerheten när man utför någon form av arbete på hög höjd.

Bygglov för att byta tak?

Renoverar man sitt tak ochersätter med likvärdiga material och färg på sitt tak ska det inte behövas ett bygglov. När man förändrar utseendet på sin fastighet och om det finns en detaljplan över området där man bor så kan det krävas ett bygglov. Vill man byta i från ett tegeltak till ett plåttak så kan det anses att din byggnad förändras och i detta fall kan man behöva ansöka om ett bygglov. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du kontrollerar med den kommun som du tillhör så du får reda på vilka regler som gäller för just dig.

Bandplåt är inte bara vacker i sin enkelhet utan även mycket praktisk och funktionell.

Bandplåtsläggning av tak är ett attraktivt alternativ.

Tittar man på lite äldre fastigheter i Stockholm så kan man se måttanpassade bandplåtstak alltid har varit en populär och vacker metod att kröna våra fastigheter med. Att lägga tak med bandplåt är lika om inte rentav mer poulärt i dag än förr och används flitigt till nyproduktioner. I dag är takläggning av denna typ i plåt mycket framgångsrik och är en mycket väl etablerad och beprövad metod. Bandplåt passar lika bra till takrenovering av äldre hus och till nya byggnationer. Plåt finns för det mesta att tillgå i många olika kulör i från fabrik så det borde inte vara svårt att välja en passande kulör för ditt tak.

Plåtbeslag tillsammans med fasadrenovering.

Vi ägnar oss ofta åt tillverkning och utbyte av olika plåtbeslag under våra fasadrenoveringsprojekt. Varje plåtbeslag är skräddarsytt för att säkerställa en perfekt passform. Vi skapar måttanpassade plåtbeslag i olika färger och storlekar enligt våra kunders önskemål och behov.

Oavsett om det gäller skapandet av nya fönsterbleck eller för ståndskivor som elegant följer fasadens konturer så finns vår hantverksskicklighet med hela vägen. Vi väljer noggrant endast plåtmaterial från erkända kvalitetsleverantörer på marknaden.

Sammanfattningsvis.

Plåtbeslag är överlag en nödvändig byggnadsdel på en fastighet för att skydda den från skador orsakade av vädret. Plåtbeslag fungerar som en barriär som förhindrar regn, snö och andra element från att tränga in i byggnaden och orsaka skador i byggnadens konstruktion.

Utöver deras skyddande roll har plåtbeslag också en estetisk funktion. De kan bidra till att förbättra byggnadens övergripande utseende och intryck. Genom att välja rätt plåtbeslag kan man skapa en enhetlig och attraktivt utseende som passar in i byggnadens övriga stil och omgivning.

I det stora hela är plåtbeslag en oumbärlig del av varje byggnad. De är mer än bara en enkel detalj. Plåtbeslag spelar en avgörande roll i byggnadens skydd, utseende och hållbarhet.

Genom att välja rätt plåtbeslag och ge dem rätt underhåll kan man säkerställa att ens byggnad kommer att stå stark och skyddad mot vädrets makter i många år framöver.

Fasadspecialisten.se