Fasadisolering.

Det finns många fördelar att fasadisolera sitt hus.

Fasadisolering är ett av många steg för småhusägare som vill förbättra komforten i sina bostäder och på samma gång minska energikostnaderna. Det är ett relativt enkelt sätt att göra din bostad mer energieffektiv och samtidigt bidra till en mer hållbar miljö.

Hur fungerar det?

En fasadisolering fungerar genom att man förhindrar en pågående onödig värmeförlust  och som dessutom kanske ökar på energikostnaderna betydligt i slutändan.

Förbättra inomhusmiljön och minska din energiförbrukning.

Att fasadisolera innebär att värmen som genereras inomhus inte går förlorad ut genom ytterväggarna. Det leder också till en mer jämnare temperatur inomhus och minskade värmekostnader.

En fasadisolering kan vara en utmärkt idé av flera olika skäl.

Fördelar med att isolera fasaden är många. Det hjälper till att hålla värmen bättre inne i byggnaden under vintermånaderna och hålla den utanför under dom varmare sommarmånaderna. Det kan också hjälpa till att ljudisolera bättre från buller som kommer i från utsidan av byggnaden.

När  bostaden blir mer energieffektiv.

Man minskar även på den resursanvändning som går åt att värma upp en byggnad så även på så sätt bidrar man till en mer hållbar miljö.

Man bör också var medveten om att det finns olika sätt att isolera en fasad och det är viktigt att välja den metod som passar bäst för just din specifika byggnad. . Den mest vanliga metoden är dock att man tilläggsisolerar ytterväggarna.

Det finns också olika typer av fasadmaterial som kan användas för fasadisolering. Varje typ av isoleringsmaterial har sina egna olika fördelar och nackdelar så det är också viktigt att undersöka vilken typ av material som passar bäst för husets fasad.

När är det bäst att utföra en fasadisolering?

Utgår man i från att man står med en fasad som redan har redan ett behov av att utföra en fasadrenovering kan det vara en bra ide att överväga att fasadisolera vid ett och samma tillfälle.

Behöver man exempelvis byta ut husets ytterpanel på ett trähus innan det går att utföra ett målningsarbete så är detta ett typiskt sådant exempel.

Planerar man att renovera fasaden när man har ett putsad hus så är det ett annat bra exempel att passa på att utföra en tilläggsisolering i samband med renovering av fasaden.

Självklart så finns det en massa andra olika typer av anledningar att utföra en tilläggsisolering av fasaden.

En vanlig anledning till fasadisolering.

Energieffektivisering av husets fasad genom att isolera fasadens yttre väggar. Detta leder i sin tur till en betydande minskning av värmekostnaderna och förbättrar fastighetens inomhusmiljö.

Fasadisolering sammanfattningsvis.

Det lönar sig för det mesta att göra en tilläggsisolering i samband när man ändå gör andra typer av renoveringsarbeten på fasaden. Det kan leda till att man sparar in på väsentliga delar av kostnaden genom att passa på att tilläggsisolera samtidigt som dessa arbeten utförs.

Fasadspecialisten.se

Tilläggsisolering av fasaden.        Fasadrenovering i Stockholm tillsammans med tilläggsisolering.